Hlavní menu
Kontakt
Anketa
Kterou z níže uvedených památek Prahy 5 považujete za nejohroženější?
Malostranský hřbitov (36202 hl.) Celkem hlasovalo: 198808
|
Chtěla jsem přijít s něčím sladkým, něčím jedinečným..."Vydáno dne 01. 09. 2010 (2343 přečtení)Klára Frycová z Prahy vyměnila práci manažerky za to nejsladší povolání - ručně vyrábí pralinky a čokolády. Otevřela si cukrárnu ve francouzském stylu SMÍCHOV Dát si čokoládový francouzský koláč, zapít ho hustou čokoládou s oříšky nebo čili a na závěr si "zobnout" domácí pralinku, pochopitelně čokoládovou. To vše je možné v Čokoládové cukrárně na Smíchově, kterou její majitelka Klára Frycová otevřela před necelým rokem.
"Pracovala jsem dlouhá léta jako manažerka ve farmaceutickém průmyslu. Ale pak jsem šla na mateřskou a došlo mi, že takové pracovní nasazení se nedá s malými dětmi skloubit. Říkala jsem si, že musím vymyslet něco originálního," popisuje začátek svého sladkého podnikání. "Hodně jsem cestovala, v zahraničí okusila dobré věci, třeba různě ochucené čokolády, které se kvalitou nedaly srovnat s tím, co jíme u nás," vzpomíná Frycová, která se nakonec rozhodla ve svém podniku nabízet čokoládové zákusky, kávu a hustou horkou čokoládu. Výroba vlastních pralinek se přidala teprve časem. "Vůbec jsem si nemyslela, že tady nakonec budu vlastnoručně vyrábět pralinky, ale lidé si to žádají," směje se majitelka, oblečená v pruhované zástěře. Bonbony vyrábí u pultu přímo před očima zákazníků. "Lidi to zajímá, chodí si sem povídat," prozrazuje žena, která podobně jako Juliette Binoche ve snímku Čokoláda láká kolemjdoucí na deset druhů originálních pralinek, ale třeba i na ořechy v karamelu. "Film mě inspiroval pro zařízení kavárny ve francouzském stylu," prozrazuje a dodává, že práce je pro ni radost. "Recepty sbírám i vymýšlím sama s ohledem na to, co se kupuje. Češi jsou konzervativní. Nejoblíbenější jsou čokolády s oříšky." Čokoláda je pro ni nejen obživou, ale i nezbytností jídelníčku. "Po čokoládě je dobrá nálada, na to jsou výzkumy," upozorňuje podnikatelka a radí, že dobrá čokoláda se pozná podle lesku a křupnutí při zlomení. Cukrárnu najdete v Ostrovského ulici č. 20. Celá tisková zpráva | | Zdroj: MF Dnes |
E-mail servis
Partner webu
|